Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU (01.01.1991/20.02.2015)


1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek evladı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu’nun Diyarbakır’a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirdi. CHP’li bir ailede yetişmişti. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Ülkü Ocakları üyeleri ile PKK’nın gençlik yapılanması yasa dışı YDG-H üyeleri arasında çıkan olayda ağır yaralandı.

Ellerinde, taş, sopa, bıçak ve satır bulunan öğrencilerin kavgası, Edebiyat Fakültesi önünde bulunan kafe yanındaki güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 16.45’te başladı. Bu sırada elinde sopa olduğu tahmin edilen Nurullah Semo’nun kafenin içine girdiği öğrenildi…

Nurullah Semo’nun ardından kısa süre sonra ise aynı kafeye Fırat Yılmaz Çakıroğlu girdi.

Nurullah Semo’nun ardından kafeye giren Çakıroğlu, tam 30 saniye sonra dışarıya çıktı ve kafenin önünde bulunan bir sandalyeye oturdu. Bacaklarının kanadığı ve acı çektiği görülen Çakıroğlu’nun yardımına önce arkadaşları koştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra tutuklanan Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo, 18 Temmuz 2017 tarihindeki davanın duruşmasında ‘kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yorum bırakın